Isteni sütés nélküli citromtorta, amihez csak öt hozzávaló kell

Egyszerűen elronthatatlan.

Sütésmentes citromtorta

Hozzávalók:

  • Kb 20 dkg omlós keksz
  • 15 evőkanál vaj
  • 4 púpozott evőkanál cukor
  • 4 db citrom
  • 4 db tojás

Elkészítés:

1. Először törd össze a kekszet. A legegyszerűbb, ha egy zacskóba teszed (vagy akár maradhat abban, amiben vetted) és egy nyújtófa vagy klopfoló segítségével apróra ütöd. Keverd össze 4 evőkanál olvasztott vajjal majd az így készült tésztát lapogasd be egy kapcsos tortaforma aljába és tedd hűtőbe.

2. A krémhez alaposan keverd össze a cukrot, négy citrom héját, 3 citrom levét (ezt és a cukor mennyiségét saját ízlés alapján igazíthatod édesebbre, savanykásabbra) és a tojásokat. A krémet gőz fölött sűrítsd be, de nem kell, hogy forrásig melegedjen. Ha elég sűrűnek érzed, a még meleg krémbe keverd bele a maradék vajat.

3. Ezután csak annyi a dolgod, hogy az elkészült krémet ráöntöd a tésztára, kedved szerint díszíted, majd egy éjszakára hűtőbe teszed, hogy megdermedjen.

További édes receptekért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!