Egy látványos desszert, amit sütni sem kell: Epres Charlotte torta

40 perc, és kész is a mennyei édesség!

Epres Charlotte torta

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 1 doboz babapiskóta
  • 6 dkg kristálycukor
  • 4 dl tejszín
  • 3 db tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dkg zselatin
  • fél tasak vaníliás cukor
  • fél kk keményítő

Elkészítés:

A tojássárgákat, a keményítőt és a cukrokat kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés közben hozzáöntjük a tojássárgákhoz, amit ismét felforralunk és hagyjuk kihűlni. A zselatint kevés langyos vízben áztatjuk, a tejszínt pedig habbá verjük. A kihűlt tojásos krémet kevés habbal és a langyosra melegített zselatinnal elkeverjük, végül a maradék habot hozzáadva elvegyítjük. Beletesszük a kockára vágott epret is. A tortaforma alját kibéleljük babapiskótával, ráöntjük a krémet, és tetszés szerint eperrel díszítjük a torta tetejét, majd a süteményt zselatinnal megdermesztjük. A torta oldalát szintén babapiskótával díszítjük.

További két torta receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!