Recept

Egy látványos desszert sütés nélkül a hétvégére: epres Charlotte-torta

40 perc, és kész is!

Epres Charlotte-torta

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 1 doboz babapiskóta
  • 6 dkg kristálycukor
  • 4 dl tejszín
  • 3 db tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dkg zselatin
  • fél tasak vaníliás cukor
  • fél kk keményítő

Elkészítés:

A tojássárgákat, a keményítőt és a cukrokat kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés közben hozzáöntjük a tojássárgákhoz, amit ismét felforralunk és hagyjuk kihűlni. A zselatint kevés langyos vízben áztatjuk, a tejszínt pedig habbá verjük. A kihűlt tojásos krémet kevés habbal és a langyosra melegített zselatinnal elkeverjük, végül a maradék habot hozzáadva elvegyítjük. Beletesszük a kockára vágott epret is. A tortaforma alját kibéleljük babapiskótával, ráöntjük a krémet, és tetszés szerint eperrel díszítjük a torta tetejét, majd a süteményt zselatinnal megdermesztjük. A torta oldalát szintén babapiskótával díszítjük.

További két torta receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
A 30 éves modell nemrég még arra panaszkodott, hogy felszaladt rá néhány plusz kiló, legfrissebb fotóján azonban nyoma sincs súlyfeleslegnek, épp ellenkezőleg: a híresség még sosem volt ennyire dögös...
Fashion&Beauty
A GLAMOUR Women of the Year díjátadó gálát idén is Lékai-Kiss Ramóna vezette, aki csodálatos ruhakölteményben tündökölt az eseményen. A műsorvezetőnőt arról kérdeztük, miért számít különlegesnek az...
Sztárok
Witherspoon és Jim Toth 12 évig éltek harmonikusnak tetsző házasságban, frigyükből még egy fiúgyermek is született, pár nappal ezelőtt mégis bejelentették: a jövőben külön folytatják. Vajon miért...