Superfood a köbön – Itt az ikonikus perui quinoa leves

Levesből sosem lehet elég. Nyáron pótolja az elvesztett folyadékot, télen puha paplanként fűti fel átfagyott testünket. Egy jó zöldséges leves a lehető legjobb diétás vacsora, de sokak szerint reggelinek sem utolsó. A peruiak ikonikus quinoás zöldséglevese maga a megtestesült egészségtudatosság, hiszen a csodálatos zöldségek mellett tele van az egyik legkomolyabb személyi kultusszal bíró superfood-dal.

Perui quinoa leves

Ez a perui zöldséges quinoás leves igazi superfood

Hozzávalók:

  • 10 dkg quinoa
  • 1 db nagyobb méretű sárgarépa
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db zellerszár
  • ¼ közepes méretű fejes káposzta
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv kukorica
  • 4-5 bögre alaplé
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors és kömény
  • a tálaláshoz friss koriander vagy zeller zöldje (opcionális)

Elkészítés:

  1. A sárgarépát, a póréhagymát, a szárzellert és a fejes káposztát kockázzuk fel, majd tegyük félre.
  2. Az alaplevet öntsük egy főzőedénybe és forraljuk fel. Adjuk hozzá a quinoát és forraljuk 15-20 percig.
  3. Adjuk hozzá a zöldségeket, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. Főzzük további 15 percig vagy addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, de azért ne főjenek teljesen szét.
  4. Néhány perccel a vége előtt adjuk hozzá a babot és a kukoricát.
  5. Ha a leves elkészült, tálalásnál szórjuk meg friss korianderrel vagy zeller zöldjével.
Fotó: 123rf.com

Oldalak