Sült zöldség - Egészségre fel!

A szürkeséget feldobhatjuk színes, izgalmas, sült zöldségekkel, melyek nemcsak rendkívül egészségesek, hanem nyárra emlékeztető színkavalkádjukkal még a hangulatunkat is javíthatják .

Hozzávalók (2 főre)

  • 200g apró szemű burgonya
  • 150g cékla
  • 200g sárgarépa
  • 150g édeskömény
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 100g lilahagyma
  • só, tört színes bors
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 100ml víz vagy alaplé
  • 1 ág rozmaring

A mártogatáshoz:

  • 200ml tejföl
  • ½ citrom reszelt héja
  • só, tört színes bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés
Megtisztítjuk a zöldségeket, de a burgonyát nem hámozzuk meg. Az összes zöldséget csíkokra és cikkekre vágjuk. Fűszerezzük sóval, borssal és beletesszük egy fedeles fém sütőtálba. Felöntjük vízzel, meglocsoljuk olajjal és beletesszük az éppen csak megnyomott fokhagymát és rozmaringot. Lefedjük és 200 fokos sütőbe tesszük, ahol 40 percig pároljuk. Ezután 10 percig fedő nélkül pirítjuk. A mártáshoz felaprítjuk a petrezselymet, összekeverjük a tejföllel és végül fűszerezzük.

Frissen és forrón fogyasszuk akár ebédre vagy vacsorára! Kóstold meg zöldséges lasagne receptünket is!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A legtöbb ember még mindig fürdőruhában szaunázik, és sokan nem is tudják, hogy ez milyen káros hatással van az egészségünkre.
Lifestyle
Abszolút nem mindegy, hogy milyen poloskával találkozunk Magyarországon. Bizony van olyan, ami meg tud csípni.
Lifestyle
Egy kutatás feltárta, miről álmodnak leginkább az egyes országok lakói és bár sok hasonlóságra derült fény, hazánk vezető álma inkább aggasztó és elgondolkodtató.