Sült tonhal avokádóágyon

A hal rendkívül egészséges, így érdemes többször is enni. Ha pedig még avokádóval kombináljuk, akkor egy szuper vitaminbombát varázsolunk az asztalra.
Kenjük be olajjal, sózzuk-borsozzuk meg a tonhalszeleteket. A maradék olajjal kenegessük be egy felforrósított serpenyő alját, majd süssük benne mindkét oldalukon 2-3 percig a halszeleteket.Tegyük forró tányérra, és bugyoláljuk be őket alufóliával, amíg elkészítjük a guacamolét. Hámozzuk meg, magozzuk ki kockázzuk fel, majd villával törjük össze az avokádót. Utána keverjük el benne a li
Hozzávalók
A guacamoléhoz
-
2 nagy avokádóTetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 salotthagyma
- 2 lime
- 1 ek. tabascoszósz
- só, bors
Még kell
- 40 dkg tonhalszelet
- 2 ek. földimogyoró-olaj
- 4 kis tortilla
- só, bors
Elkészítés
Kenjük be olajjal, sózzuk-borsozzuk meg a tonhalszeleteket. A maradék olajjal kenegessük be egy felforrósított serpenyő alját, majd süssük benne mindkét oldalukon 2-3 percig a halszeleteket.Tegyük forró tányérra, és bugyoláljuk be őket alufóliával, amíg elkészítjük a guacamolét. Hámozzuk meg, magozzuk ki kockázzuk fel, majd villával törjük össze az avokádót. Utána keverjük el benne a lime levét, a nagyon apróra vágott hagymát és a fűszereket. Rendezzük el szépen néhány evőkanálnyi krémet a tortillalapok közepén. Metéljük a tonhalat vékony csíkokra, és nyomkodjuk a rudakat a guacamoléba. Azonnal tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Mennyei almás pite - Katt ide!
Fotó: blisstree.com





























