Sült pisztráng fokhagymás-citromos mártással - Különleges fogás hétvégére

Bár nem könnyű hozzájutni a jó minőségű halfélékhez, és nem is egy olcsó dologról van szó, jótékony hatásai miatt mindenképp érdemes heti egy-két alkalommal fogyasztanunk. Cikkünkben most egy szuper pisztrángreceptet mutatunk be!

Hozzávalók

  • 600 g pisztrángfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek olasz fűszerkeverék (kakukkfű, oregánó, petrezselyem)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek fehérbor
  • 2 ek vaj
  • 2 ek petrezselyem

Elkészítés

A halfilét tisztítsuk meg és szórjuk be a fűszerkeverékkel, valamint a sóval. 2 evőkanál olívaolajat forrósítsunk fel egy serpenyőben és ezen pirítsuk meg a halat. Pár perc múlva adjuk hozzá a felkockázott fokhagymát, a citromlevet és a fehérbort. Alacsony lángon főzzük pár percig, majd jöhet hozzá az apróra vágott petrezselyem és 2 evőkanál vaj. Ha a vaj teljesen elolvadt, a hal pedig megpuhult, tálalhatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...