Spenótos-túrós quiche, leveles tésztából, egyszerűen!

A franciák sós lepénye rengeteg ízben készíthető. Mi most egy spenótos-túrós variációt mutatunk, ráadásul gyorsított kivitelben: megspórolva a tészta gyúrását!

Hozzávalók:

  • 1 doboz leveles tészta (fagyasztott)
  • 40 dkg spenót (fagyasztott is lehet)
  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 1 tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A felengedett tésztát nyújtsd ki akkorára, hogy túllógjon a piteformán. Béleld ki vele a formát. A spenótot mosd meg, rázd le a vizet róla és aprítsd fel. Ha fagyasztottat használsz, csöpögtesd le a levét. Tedd egy tálba, add hozzá a túrót, a tojásokat, a tejfölt (kiválthatod 1 dl tejjel, vagy tejszínnel is), a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Alaposan keverd össze, majd öntsd rá a tésztára. 160 fokon 30-35 percig süsd. 20 perc elteltével szórd meg a reszelt sajttal, tedd vissza. Hidegen és melegen is szenzációs!

Még több francia fogásért lapozz!

Leadfotó, fotó: neuroticbaker

Oldalak

  • 1
  • 2