Spenótos lasagne marhahússal - Recept

Aki szereti az olasz konyhát, annak muszáj kipróbálnia az alábbi receptet! Nem fogja megbánni.
Hozzávalók
- 70 dkg darált marhahús
- 10 dkg reszelt sajt
- 30 dkg fagyasztott spenót levelek
- 50 dkg lasagne tészta
- 50 dkg mascarpone krém
- 2 db marha házias levesalap
- 0,5 l víz
- 3 ek étolaj
- 1 ek margarin a tűzálló tál kikenéséhez
- 5 dkg liszt
- 7 dkg vöröshagyma
- 1,5 dkg fokhagyma
- 0,5 dkg őrölt fekete bors
- 3 dkg só
Elkészítés
Az étolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált marhahúst, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a kiengedett, kinyomkodott spenót leveleket, a zúzott fokhagymát, az őrölt fekete borsot, a sót és a lisztet.
Addig kevergetjük, amíg a liszt teljesen eloszlik a raguban, ezután felöntjük vízzel és hozzáadunk 2 db marha házias levesalapot. Pár perc alatt alaposan összefőzzük. Kb. 5 perc elteltével hozzákeverjük a mascarpone krémet is. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, az aljára ujjnyi vastagon teszünk a raguból, majd ráhelyezzük a lasagne tésztalapokat úgy, hogy teljesen lefedjék a ragut, ezt követően rétegezzük: egy sor ragu, egy sor tészta. Arra figyeljünk, hogy az utolsó réteg ragu legyen. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 170 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Spagetti bazsalikomos spenóttal - Olaszos finomság