A legfinomabb köretek egyike: Ellenállhatatlan spenótos hercegnő burgonya

Ha már te is unod a hagyományos sült krumplit, ez a pofonegyszerű köret a kedvenced lesz.

Spenótos hercegnőburgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg fagyasztott spenót
  • 2 db tojássárgája
  • 2 tk só
  • 5 dkg vaj
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a felengedett spenótot, a két tojássárgáját, valamint a vajat és a szerecsendiót, végül alaposan összekeverjük. A burgonyapürészerű masszát habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200-210 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen, melegen tálaljuk sültek, pácolt húsok vagy akár halak mellé.

További két köret receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2