Egy szupergyors leves, ami 30 perc alatt kész: Klasszikus gyümölcsleves

Jéghidegen a legfinomabb ez a jellegzetes nyári étel.

Gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 250 g meggy
  • 250 g őszibarack
  • 200 g szilva
  • 200 g fagyasztott erdei gyümölcsmix
  • 2 db alma
  • 4 db szegfűszeg
  • 2 rúd fahéj
  • 1 db citromkarika
  • 4 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • cukor (ízlés szerint)

Elkészítés:

A befőtt-, illetve konzervgyümölcsöket levükkel együtt egy nagyobb fazékba öntjük, majd hozzáadjuk a fagyasztott mixet is, valamint a meghámozott és apró kockákra vágott almákat. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, ezután pedig beledobjuk a citromkarikát, a szegfűszeget és a fahéjrudat, ha pedig felforrt, ízlés szerint cukorral is ízesítjük. A lisztet eközben csomómentesre keverjük a tejföllel, amikor pedig a gyümölcsök megpuhultak, behabarjuk ezzel a keverékkel a levesünket. Folyamatos kevergetés mellett pár percig még főzzük, majd tálalás előtt hűtőben lehűtjük.

További két hideg levesért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!