Egy szupergyors leves, ami 30 perc alatt kész: Klasszikus gyümölcsleves
Jéghidegen a legfinomabb ez a jellegzetes nyári étel.
Gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 250 g meggy
- 250 g őszibarack
- 200 g szilva
- 200 g fagyasztott erdei gyümölcsmix
- 2 db alma
- 4 db szegfűszeg
- 2 rúd fahéj
- 1 db citromkarika
- 4 ek liszt
- 2 dl tejföl
- cukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A befőtt-, illetve konzervgyümölcsöket levükkel együtt egy nagyobb fazékba öntjük, majd hozzáadjuk a fagyasztott mixet is, valamint a meghámozott és apró kockákra vágott almákat. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, ezután pedig beledobjuk a citromkarikát, a szegfűszeget és a fahéjrudat, ha pedig felforrt, ízlés szerint cukorral is ízesítjük. A lisztet eközben csomómentesre keverjük a tejföllel, amikor pedig a gyümölcsök megpuhultak, behabarjuk ezzel a keverékkel a levesünket. Folyamatos kevergetés mellett pár percig még főzzük, majd tálalás előtt hűtőben lehűtjük.