Recept

Töltött paprika: Egy klasszikus magyar étel, amit nem lehet kihagyni a nyáron

A hagyományos ízek kedvelői imádni fogják ezt a megunhatatlan kedvencet.

Töltött paprika

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 50 dkg sertés darált hús
  • 6 db paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 tk majoránna
  • só, bors

A szószhoz:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs zellerzöld
  • 1 ek cukor
  • 1 ek liszt

Elkészítés:

A töltelékhez a darált húst alaposan elkeverjük a rizzsel, a tojással, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymagerezdekkel, valamint a fűszerekkel. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltjük őket a töltelékkel, ha pedig marad még a húsból, gombócokat formázunk. A szószhoz a paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, majd a hagymával együtt egy lábasba tesszük és leturmixoljuk. Ezután elkezdjük főzni, és belerakjuk a zellerlevelet, a sót és a cukrot is. A gombócokat és a paprikákat és beletesszük, és lassú tűzön körülbelül 1,5 órán át főzzük. Amikor a töltelék már teljesen átfőtt a paprikában, besűrítjük a szósz a liszttel és már tálalhatjuk is.

További két paradicsomos ételért lapozz!

Oldalak

Recept
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.