Spaghetti alla puttanesca - Isteni olasz tésztaétel percek alatt
A spaghetti alla puttanescát, azaz az "utcalányok spagettijét" nem nagy ördöngösség elkészíteni, ráadásul nagyon finom is! Ha kíváncsi vagy a receptjére, olvasd el cikkünket!
Hozzávalók
- 450 g spagetti
- 400 g hámozott, aprított paradicsom
- 225 ml tejszín
- 4 szardella filé
- 60 g fekete magozott olívabogyó
- 3 ek + 3 ek extra szűz olívaolaj
- 15 g kapribogyó
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 kis piros chili
- só
Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a szardellát, a felaprított chilit, az olíva- és a kapribogyót. Főzzük pár percig, majd jöhet hozzá a felkockázott paradicsom. 10 perc főzés után adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és a tejszínt. Keverjük meg, főzzük további 2 percig, majd az elkészült mártást öntsük rá a tésztára.