Egész életünkben másképp ettük – Így készül az igazi carbonara

Bár tisztában vagyunk vele, hogy a hazai kínai büfékben sem az eredeti ízeket kapjuk, kedvenc olasz tésztaételünkről a legtöbben azt gondoltuk, hogy az ismert recept hű az eredeti itáliai verzióhoz. Pedig mi sem állhat messzebb az igazságtól. Az eredeti spaghetti alla carbonara tejszín helyett tojással készül, a szerencsésebbeknél autentikusan ház tésztából. Csak pár hozzávaló kell hozzá, de azok legyenek valóban minőségiek. Mindenképp érdemes kipróbálni.
Spaghetti alla carbonara
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti tészta
- 2 db egész tojás
- 2 db tojássárgája
- 25 dkg házi szalonna (esetleg bacon)
- 10 dkg parmezán
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
- A tésztát sós vízben főzzük al dentére (enyhén roppanósra) a csomagoláson leírtak szerint.
- Amíg a tészta fő, pirítsuk meg a kockákra vágott szalonnát, illetve bacont.
- Ha a tészta elkészült, öntsünk egy kevés főzőlevet a szalonnához, majd keverjük hozzá a kifőtt tésztát. Melegítsük jól össze, hogy a szalonna zsírja jól átjárja a tésztát.
- A tojásokat verjük fel, de ezen a ponton még ne sózzuk, mert a szalonna is épp elég sós lehet. Ízlés szerint a felvert tojásokhoz is keverhetünk egy kevés reszelt sajtot, de ez elhagyható.
- Ha a tésztát befedte a szalonna zsírja, vegyük le a tűzről és öntsük rá a felvert tojásokat. Folyamatosan, gyorsan kevergessük úgy, hogy a tojás ne kezdjen el összesülni.
- Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk még hozzá egy kevés főzővizet.
- Tálaláskor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a reszelt parmezánnal.