A klasszikus, a franciás és az extra – A három legjobb lecsó recept

A változatosság gyönyörködtet – ahogyan az élet minden területére, úgy a nyár kedvencére, a lecsóra is örök érvényű igazság ez. A lecsót mindenki másképp szereti és a véleménykülönbségekből akár olyan vérre menő viták is kialakulhatnak a felek között, mintha legalábbis politikáról vagy fociról lenne szó. Persze minden családnak megvan a maga klasszikus receptje, de azért olykor érdemes egy kis kitekintést tenni lecsó fronton – igen kellemes meglepetések érhetnek minket. Összegyűjtöttük három kedvenc receptünket.

A klasszikus

A klasszikus magyaros lecsó a nyár nagy kedvence

Hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • 5-6 db közepes méretű paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál kolbász
  • ízlés szerint Piros Arany, gulyáskrém
  • ízlés szerint só, bors
  • víz
  • ízlés szerint tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a hozzávalókat. A hagymákat és a fokhagymát aprítsuk fel, a kolbászt és a paprikát karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk gerezdekre.
  2. Melegítsük fel az olajat és dinszteljük meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
  3. Ha a hagyma megpuhult, adjuk hozzá a paprikát és fedő alatt pároljuk, amíg a paprika elkezd megpuhulni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Adjuk hozzá a paradicsomot és a kolbászt, fűszerezzük Piros Arannyal, gulyáskrémmel.
  5. A lecsót öntsük fel egy kevés vízzel (1-2 dl) és közepes lángon főzzük 15-20 percig.
  6. Ha elkészült, tetszés szerinti mennyiséget melegítsünk össze tojással.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2