Sós perec - Recept

Mindenkiben felrémlik a Városligetben vásárolt sós perec íze, miért ne nosztalgiázhatnánk otthon, akár a VB egyik meccsét nézve? Receptünkben részletesen bemutatjuk, hogyan készíthető el gyerekkorunk kedvence.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 5 dl tej
  • 50 gr élesztő
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 kg liszt
  • 1,5 dl étolaj
  • egy tojás a kenéshez

A sós masszához:

  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál só
  • víz

Elkészítés

A tejet melegítsük fel, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen forró, inkább csak langyos, majd keverjük el a cukorral és az élesztővel. Futtassuk fel, amíg hab jelenik meg a tetején, ez kb. 10-15 percet vesz igénybe. A lisztet az olajjal és a felfutott élesztővel egy tálba öntjük, és jól összegyúrjuk. Fedjük le a tálat és 1 órán keresztül kelesszük a tésztát, amíg mérete megduplázódik. Miután megkelt, gyúrjuk át a tésztát és kilisztezett gyúródeszkán formázzunk rudakat, majd formázzunk belőlük perecet. A rudak legyenek minél vékonyabbak, hiszen sütés közben óriásira duzzadnak. Mivel a tészta állaga igen ruganyos, kezünket bevizezve egyszerűbb a formázás. A kész perecek felszínét kenjük meg a felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15 percig sütjük, amíg szép színe nem lesz. Miközben sül, a sót és a lisztet elkeverjük annyi vízzel, hogy sűrű, de folyékony masszát kapjunk. A masszát csorgassuk a perecekre, majd toljuk vissza őket a sütőbe még 1-2 percre.

Ezt is ajánljuk: Pizzás perec - Katt ide!

Leadkép: letthemeatcakeshesaid.blogspot.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház várva várt üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap...
Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.
Lifestyle
Van egy három összetevős házi csodaszer, amely segítségével örökre búcsút inthetsz a konyhádban ólálkodó muslicáktól és legyektől.