Sonkás-sós kifli - Húsvéti ropogtatnivaló
Mindjárt itt a húsvét, jönnek a vendégek és még nem tudod, mit süss nekik? Cikkünkben egy isteni sonkás-sós kifli receptjét mutatjuk be, olvasd el, biztosan tetszeni fog!
Hozzávalók
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg puha sütőmargarin
- 2 db tojás sárgája
- 3 mk só
- 2,5-3 dl langyos tej
A töltelékhez
- 20 dkg sonka
- 1 db tojás
Elkészítés
Az élesztőt futtassuk fel egy kis tejben, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészből gyúrjunk tésztát. Meleg helyen kelesszük meg, majd egy kilisztezett gyúrótáblán gyúrjuk át és nyújtsuk ki téglalap alakúra. Ügyeljünk rá, hogy a tészta ne legyen túl vastag. Késsel formázzunk kisebb téglalapokat belőle, majd a felkockázott vagy felcsíkozott sonkából tegyünk egy-egy evőkanálnyit mindegyik közepére. A háromszögeket csavarjuk fel úgy, hogy kifliket kapjunk belőlük. Ezeket kenjük meg a felvert tojással, hagyjuk még egy kicsit kelni, majd újra kenjük meg tojással és szórjuk meg sóval a tetejét. 210 fokos sütőben nagyjából negyed óra alatt süssük készre.