Sonkás panini spárgával - Recept

A panini tulajdonképpen nem más, mint az olaszok melegszendvicse, amit rendszerint sonkával és pár szelet sajttal töltenek meg. A mi verziónkban spárga és friss saláta is került bele, érdemes megkóstolni!

Hozzávalók

  • 1 db baquette
  • 3-4 szál spárga
  • 1-2 szelet sonka
  • 1 szelet mozzarella sajt
  • 1 marék vegyes saláta
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Elkészítés

Vágjuk ketté a kenyerünket és kicsit pirítsuk meg a sütőben, éppen annyira, hogy kicsit ropogós legyen. A spárgákat locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk őket, majd süssük puhára őket kb. 3-4 perc alatt. Nyissuk ki a szendvicset, tegyük bele a sonkát, a sajtot, a salátát és a spárgát. Keverjük össze a majonézt és a fokhagymát egy kis tálban, és kenjük meg vele a zsömlét. Tegyük vissza még pár pillanatra a sütőbe a szendvicset, hogy a sajt megolvadjon.

Ezt is ajánljuk: Mézes-bazsalikomos tészta paradicsomszósszal

Fotó: lifetasteslikefood.com

Oldalak

Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.