Sonkás krumpligolyók
A krumplis ételek nem csak finomak, de viszonylag olcsók is, így ebből az alapanyagból mindenki szívesen készít ebédet vagy vacsorát.
Hozzávalók 4 személyre
- 5 db krumpli
- 1 dl olaj
- liszt
- 3 db tojás
- 4 dl tejszín
- 40 dkg sonka
- zsemlemorzsa
Elkészítés
A krumplikat sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk, és villával összetörjük. Az olajból és a lisztből fehér rántást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel. 2 tojást kettéválasztunk, és a sárgákat a tejszínes rántáshoz keverjük, majd felfőzzük. Ezután a masszát a krumplihoz adjuk, és alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig állni hagyjuk.
A sonkát csíkokra vágjuk, a tejszínes krumplis masszához adjuk és összekeverjük. Ezután golyókat formázunk a sonkás krumpliból. Lisztes tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Kóstold meg a burgonyasalátát paradicsommal!
Fotók: blissfullydelicious.com