Sonkába tekert szűzérme - Recept

Ezzel a különleges fogással biztos, hogy le tudjuk venni a lábáról az egész családot! Mutatjuk a sonkába tekert szűzérme receptjét!

Hozzávalók

  • 60 dkg sertés szűzpecsenye
  • 4 szelet füstölt sonka
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl balzsamecet
  • zsályalevél
  • só, őrölt bors

Elkészítés

A szűzpecsenyét mossuk meg, majd vágjuk 4 egyenlő darabra. Dörzsöljük be alaposan sóval és borssal. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd ebbe tegyük bele a húsokat. Pirítsuk meg pár perc alatt, ezt követően pedig tegyük át egy tepsibe és 200 fokon süssük körülbelül 15 percig. A sonkaszeletekre tegyük rá a zsályaleveleket, majd a megsült húsokat fektessük rá. Tekerjük fel és egy hústűvel vagy fogvájóval rögzítsük. A serpenyőben pár perc alatt süssük meg a tekercseket, közben pedig öntsük alá a balzsemecetet. Ha utóbbi szirupossá vált, elkészült a szűzérme és rizzsel tálalhatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: porkcdn.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!