Recept

Te tudod, mi az a smarni? Így készítsd el a pillekönnyű finomságot

A smarni, vagyis a „kaiserschmarrn” – szó szerinti fordításban is – az osztrákok császármorzsája. Bár nem sok köze van az általunk ismert grízes-morzsás változathoz, ez mit sem von le létjogosultságából, hiszen egy isteni, galuska-szerű, kényeztető finomságról van szó, amelyet kedvünkre extrázhatunk még porcukorral, lekvárral, esetleg vaníliasodóval. És az elkészítése sem atomfizika.

Smarni

Smarni, az osztrákok galuska-szerű császármorzsája

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 400 ml tej
  • 1 csipet só
  • vaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá.
  2. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral és a sóval.
  3. A lisztet szitáljuk egy keverőtálba, majd keverjük hozzá a tojássárgáját és a tejet. A masszához végül keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét óvatosan, hogy a hab össze ne essen.
  4. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd kanalazzuk hozzá a tésztát és közepes lángon kezdjük el sütni úgy, mintha egy rántottát készítenénk.
  5. Amikor a tészta nagyjából megsült, a fakanál segítségével szaggassuk kisebb darabokra és így pirítsuk még néhány percig, hogy egy kevés kérget kapjon.
  6. Az elkészült smarnit szórjuk meg porcukorral, esetleg öntsük le lekvárral, vaníliasodóval vagy mogyorókrémmel.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
VI. Fülöp feleségének hivatalos megnevezése Spanyolország királynője, de ha rajtunk múlna, Letícia a divat királynője címet is viselhetné.
Sztárok
Március 18-án startolt a TV2 népszerű napi sorozata, a Hazatalálsz második évada, amelyben a nézők minden hétköznap este izgatottan várják, hogy hogyan alakul Farkasliget lakóinak élete. Réti Adrienn...
Lifestyle
A Bika ma legyen észnél, mert fontos döntéseket kell meghoznia. Napi horoszkóp!