Serpenyőben sült steak konyakkal - Nem csak ínyenceknek
Úgy gondolod, profin mozogsz a konyhában? Bármilyen ételt el tudsz készíteni? Akkor a következő receptet Neked ajánljuk! Meglátod, ez a konyakkal készült steak igazán finom lesz!
Hozzávalók
- 2 szelet hátszín
- só, bors
- 2 ek vaj
- 1 tk olívaolaj
- 1 ág rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
A mártáshoz
- ⅓ csésze + 1 tk konyak
- 1 csésze tejszín
Elkészítés
A húst sózzuk, borsozzuk és egy kis időre tegyük félre. A vajat, az olívaolajat, a rozmaringot és a zúzott fokhagymát tegyük egy serpenyőbe. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a húst. Nagyjából 4-5 perc alatt süssük mindkét oldalát, míg barna nem lesz. Ezután vegyük ki a húst egy vágódeszkára, a serpenyőt pedig vegyük le a tűzről, majd óvatosan öntsük bele a konyakot. Gyújtsuk meg, és kissé rázogassuk, míg a lángok el nem tűnnek. Csak óvatosan, meg ne égessük magunkat! Ezt követően tegyük vissza a tűzre és öntsük hozzá a tejszínt. Kevergetve főzzük addig, míg be nem sűrűsödik. A húst tálalás előtt szeleteljük fel és locsoljuk meg a mártással.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!