Serpenyőben sült steak konyakkal - Nem csak ínyenceknek

Úgy gondolod, profin mozogsz a konyhában? Bármilyen ételt el tudsz készíteni? Akkor a következő receptet Neked ajánljuk! Meglátod, ez a konyakkal készült steak igazán finom lesz!

Hozzávalók

  • 2 szelet hátszín
  • só, bors
  • 2 ek vaj
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma

A mártáshoz

  • ⅓ csésze + 1 tk konyak
  • 1 csésze tejszín

Elkészítés

A húst sózzuk, borsozzuk és egy kis időre tegyük félre. A vajat, az olívaolajat, a rozmaringot és a zúzott fokhagymát tegyük egy serpenyőbe. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a húst. Nagyjából 4-5 perc alatt süssük mindkét oldalát, míg barna nem lesz. Ezután vegyük ki a húst egy vágódeszkára, a serpenyőt pedig vegyük le a tűzről, majd óvatosan öntsük bele a konyakot. Gyújtsuk meg, és kissé rázogassuk, míg a lángok el nem tűnnek. Csak óvatosan, meg ne égessük magunkat! Ezt követően tegyük vissza a tűzre és öntsük hozzá a tejszínt. Kevergetve főzzük addig, míg be nem sűrűsödik. A húst tálalás előtt szeleteljük fel és locsoljuk meg a mártással.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thewickednoodle.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!