Sárgarépás-cukkinis tócsni: 10 perc, és már kész is a fenséges, mégis olcsó harapnivaló!

Köretként és főételként is megállja a helyét a hagyományos tócsni még zöldségesebb verziója – mártogatóssal a legjobb!

Sárgarépás-cukkinis tócsni

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 db tojás
  • 1 kis konzerv csicseriborsó
  • 1 ek búza- vagy zabliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ tk só
  • bors

A mártogatóshoz:

  • 2 ek apróra vágott petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • ½ chilipaprika
  • nagy csipet só

Elkészítés:

A sárgarépát meghámozzuk, majd lereszeljük a megtisztított cukkinival együtt. Sóval ízesítjük, pár perc elteltével pedig kinyomkodjuk a zöldségekből a felesleges nedvességet. A csicseriborsót lecsepegtetjük és egy villával pépesítjük, a fokhagymát összezúzzuk, végül mindkettőt hozzákeverjük a többi zöldséghez a liszttel és a felvert tojással együtt, majd sózzuk, borsozzuk az egészet. Tetszőleges méretű lapos pogácsákat formázunk a masszából kézzel, és a felhevített olívaolajjal teli serpenyőben körülbelül 5 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Közben felaprítjuk a petrezselymet és a chilit, majd elkeverjük az olívaolajjal és a sóval. A tócsnikat az öntettel forrón tálaljuk – tökéletes saláták mellé, hamburgerbe húspogácsa helyett, buggyantott tojáshoz, de magában is!

További két tócsni receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2