Sárgarépás-cukkinis tócsni: 10 perc, és már kész is a fenséges, mégis olcsó harapnivaló!
Köretként és főételként is megállja a helyét a hagyományos tócsni még zöldségesebb verziója – mártogatóssal a legjobb!
Sárgarépás-cukkinis tócsni
Hozzávalók:
- 2 db sárgarépa
- 1 kisebb cukkini
- 1 db tojás
- 1 kis konzerv csicseriborsó
- 1 ek búza- vagy zabliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ tk só
- bors
A mártogatóshoz:
- 2 ek apróra vágott petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- ½ chilipaprika
- nagy csipet só
Elkészítés:
A sárgarépát meghámozzuk, majd lereszeljük a megtisztított cukkinival együtt. Sóval ízesítjük, pár perc elteltével pedig kinyomkodjuk a zöldségekből a felesleges nedvességet. A csicseriborsót lecsepegtetjük és egy villával pépesítjük, a fokhagymát összezúzzuk, végül mindkettőt hozzákeverjük a többi zöldséghez a liszttel és a felvert tojással együtt, majd sózzuk, borsozzuk az egészet. Tetszőleges méretű lapos pogácsákat formázunk a masszából kézzel, és a felhevített olívaolajjal teli serpenyőben körülbelül 5 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Közben felaprítjuk a petrezselymet és a chilit, majd elkeverjük az olívaolajjal és a sóval. A tócsnikat az öntettel forrón tálaljuk – tökéletes saláták mellé, hamburgerbe húspogácsa helyett, buggyantott tojáshoz, de magában is!