Recept

Sajtkrémmel töltött karalábé - Az egészséges finomság

Ha egy viszonylag olcsó, de annál finomabb különlegességet szeretnénk az asztalra varázsolni, próbáljuk ki a következő receptet! Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni a sajtkrémmel töltött karalábét.

Hozzávalók

  • 4 közepes, zsenge karalábé
  • 1 húsleveskocka
  • 1 ek cukor

A töltelékhez

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • 25 dkg sajt (rokfort, edámi vagy trappista)
  • 5 ek tejföl
  • 2 ek tejszín
  • fél csokor metélőhagyma
  • só, bors

Elkészítés

A karalábékat hámozzuk meg, majd negyedeljük fel. Dobjuk bele egy vízzel teli edénybe, adjuk hozzá a húsleveskockát, a cukrot és forraljuk fel. Lefedve nagyjából 15 percig főzzük. Ezt követően csepegtessük le a karalábékat és hagyjuk, hadd hűljenek ki. Készítsük el a tölteléket: reszeljük le a sajtot, keverjük össze a tejföllel és a tejszínnel, adjuk hozzá a felaprított metélőhagymát. Sóval, borssal ízesítsük, majd hűtőben pihentessük. A karalábészeletek közepét vájjuk ki, majd a sajtkrémmel töltsük meg. Ha kedvünk tartja, ízlés szerint díszíthetjük kaporral a tetejét.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: nourishingmeals.com

Oldalak

Recept
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...