Ropogós kakukkfüves rakott krumpli - A legfinomabb köret
Burgonyából számtalan köret készíthető, csak egy kis fantázia kell hozzá! Cikkünkben ezúttal a rakott, kakukkfüves verzió receptjét mutatjuk be, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 2 kg burgonya
- 140 g vaj
- 1 csokor friss kakukkfű
- só
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg és szeleteljük fel olyan vékonyra, amennyire tudjuk. Tegyük bele a megmosott és lecsepegtetett szeleteket egy nagyobb tálba, csorgassuk rá a felolvasztott vajat, szórjuk meg az aprított kakukkfűvel és a sóval. Forgassuk át, majd a szeleteket rendezgessük el egy tepsiben nagyjából úgy, mintha egy pakli kártya lenne. Hintsük meg egy kis sóval, majd 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt süssük készre.