Ropogós citromos csirkeszárnyak - Imádni fogod

Ki mondta, hogy a csirkeszárny unalmas? A baromfinak ezt a kissé elhanyagolt részét ezer módon el lehet készíteni. Cikkünkben a citromos verzió receptjét mutatjuk be, meglátod, imádni fogod!

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkeszárny
  • ¼ csésze só
  • 3 ek méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szárított babérlevél
  • 3 ág rozmaring
  • 2 citrom
  • 1 ek fekete bors
  • 8 csésze víz
  • olaj

Elkészítés

Egy csésze forró vízhez adjuk a sót és a mézet, majd ha feloldódtak, jöhet hozzá a babérlevél, a rozmaring, a zúzott fokhagyma és a bors. Az egyik citrom levét facsarjuk bele, a másik szeleteit pedig tegyük bele. Az egészhez öntsünk hozzá 7 csésze hideg vizet, ebbe helyezzük a csirkeszárnyakat és legalább 2 óráig hagyjuk pácolódni. Egy tepsit locsoljunk meg olajjal és a bepácolódott, megtörölt szárnyakat tegyük ebbe, majd 45 perc alatt 200 fokos sütőben süssük ropogósra.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...
Fashion&Beauty
A tavaszi szezon nemcsak a ruhák és kiegészítők terén hoz új trendeket, hanem a smink világában is, most pedig összegyűjtöttük az új szezon legnagyobb trendjeit!