Villámgyors körtetorta - Imádni fogod

Körtéhez szerencsére akár télen is hozzájuthatunk, hiszen kapható a nagyobb piacokon, de fellelhető befőttként sok háziasszony konyhájában is. Ehhez a tortához pedig nincs is szükség túl sok hozzávalóra, lepd meg vele a családot!

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg cukor
  • 1-2 ek tejföl

A töltelékhez

  • 1 kg körte (befőtt)
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tejfölt, a csipet sót és a cukrot. Gyúrjunk belőle tésztát és fél órára tegyük a hűtőbe pihentetni. A körtét, ha szükséges, tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre. A vajat melegítsük fel, adjuk hozzá a cukrot és karamellizáljuk. Tegyük bele a körteszeleteket és még 15-20 percig hagyjuk párolódni. A gyümölcsöket ezután rendezgessük el egy tortaformában és öntsük rá a karamellizálódott cukrot. A tésztát nyújtsuk ki és takarjuk be vele a körtéket. A szélét nyomkodjuk le, szurkáljuk meg néhol és 200 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süssük készre. Ha ez megtörtént, vegyük ki és borítsuk ki a tortát egy tálra.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thefoodmentalist.com

Oldalak

  • 1
  • 2