Répatorta mascarponés bevonattal - A tökéletes desszert húsvétra

Ezt a süteményt még a zöldségellenes gyerek is megeszi, olyan finom! A lágy mascarpone bevonattal pedig pláne nem lehet vitába szállni!

Hozzávalók

  • 300 g cukor
  • 200 ml étolaj
  • 4 db tojás
  • 280 g finomliszt
  • 100 g darált dió
  • 12 g sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál fahéj
  • 400 g nyers sárgarépa
  • 1 késhegynyi só
  • 50 g fehércsokoládé
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 200 g natúr krémsajt
  • 1 evőkanál vanília eszencia

Elkészítés

A répákat pucoljuk meg, majd nagy lyukú reszelő segítségével reszeljük le. Egy másik tálban a cukrot és az olajat keverjük el, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is. Ebbe a masszába adagoljuk bele a diót, lisztet, sót, fahéjat és sütőport, amíg egy homogén krémet nem kapunk. Eközben a lereszelt répához adjuk hozzá a narancshéjat és az olvasztott fehércsokit, és keverjük össze a lisztes krémmel. Kivajazott tortaformában 165 fokon 90 percig süssük. Ha elkészült, teljesen hűtsük ki a tortánkat. A krémsajtot keverjük el a vaníliaesszenciával, majd simítsuk a kihűlt tortánk tetejére. Dióval díszítsük.

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...