Receptajánlatunk: Észt húspogácsa
Íme egy egyszerű recept, melyet mindössze 30 perc alatt készíthetsz el! Ha salátával fogyasztod még a kalóriák miatt sem kell aggódnod.
Hozzávalók:
• 225 g darált marhahús
• 225 g darált borjúhús
• 225 g darált sertéshús
• 2 db tojás
• 1 pohár frissen készített zsemlemorzsa
• 1 teáskanál só
• ¼ teáskanál frissen őrölt feketebors
• ½ pohár finomra vágott hagyma
• ¾ pohár hideg víz
• 4 evőkanál napraforgóolaj
Elkészítés:
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat (kivéve a morzsát és az olajat) és kezünkkel 5-10 percig gyúrjuk. Egy sima és könnyű tésztát kapunk. Vizezzük be a kezünket (hideg vízzel), és csináljunk 8 vastag, kerek formát. Belemártjuk a morzsába mindkét oldalát és felhevített olajban, 5-10 perc alatt kisütjük. (Győződjünk meg róla, hogy nem csak szép barna, sült színe lett, de a belseje is megsült.) Azonnal tálaljuk.
A videóban az észt húspogácsa elkészítése látható