Rántott ponty

Az ünnepi asztalra a legtöbb családnál kerül valami halétel, legtöbbször talán halászlé. Idén inkább próbáljuk ki a rántott pontyot. Tegnapi cikkünkből még azt is megtudhatjátok, hogy hol mennyibe kerül.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • kb. 1,5-2 kg ponty
  • só, fehérbors
  • fokhagyma
  • majoranna
  • pirospaprika
  • kurkuma
  • hagymakrém
  • apróra vágott citromfű
  • citrombors
  • 1-2 evőkanál olaj

Elkészítés

Megpucoljuk, felszeleteljük, besózzuk a halat. Elkészítjük a fűszert a következőképpen: először a száraz fűszereket tesszük egy tálba, majd a hagymakrémet (borsónyit) és legvégül az olajat. Jól összevegyítjük, ha van épp otthon citromunk, felének a leve is mehet bele. Hagyjuk összeérni az ízeket 10 percig. A fűszerrel jól bedörzsöljük a halat, és hagyjuk további fél órát érlelődni. Bepanírozzuk a halat, és forró olajban kisütjük.

Friss ecetes salátával, krumplipürével vagy majonézes almával tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Káposztasaláta - Katt ide!

Fotó: eatsmarter.de

Oldalak

Szólj hozzá Te is!