Rántott ponty
Az ünnepi asztalra a legtöbb családnál kerül valami halétel, legtöbbször talán halászlé. Idén inkább próbáljuk ki a rántott pontyot. Tegnapi cikkünkből még azt is megtudhatjátok, hogy hol mennyibe kerül.
Hozzávalók
- kb. 1,5-2 kg ponty
- só, fehérbors
- fokhagyma
- majoranna
- pirospaprika
- kurkuma
- hagymakrém
- apróra vágott citromfű
- citrombors
- 1-2 evőkanál olaj
Elkészítés
Megpucoljuk, felszeleteljük, besózzuk a halat. Elkészítjük a fűszert a következőképpen: először a száraz fűszereket tesszük egy tálba, majd a hagymakrémet (borsónyit) és legvégül az olajat. Jól összevegyítjük, ha van épp otthon citromunk, felének a leve is mehet bele. Hagyjuk összeérni az ízeket 10 percig. A fűszerrel jól bedörzsöljük a halat, és hagyjuk további fél órát érlelődni. Bepanírozzuk a halat, és forró olajban kisütjük.
Friss ecetes salátával, krumplipürével vagy majonézes almával tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Káposztasaláta - Katt ide!
Fotó: eatsmarter.de