Káposztasaláta

A káposzta az egyik legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp fogyasztunk. Legtöbbször pedig nem is sejtjük, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 kg fehér- vagy vöröskáposzta
  • köménymag
  • almaecet
  • cukor
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A káposztát sérült leveleitől megtisztítom, torzsáját kivágom. Ezután megmosom és vékonyan felszeletelem. Vizet forralok, amit a szeletelt káposztára öntök. Ha lehűlt, leszűröm.

Vízben köménymagot főzök. Ecettel, sóval, cukorral, vízzel jóízű salátalevelet készítek. Hozzáadom a köménymag kifőtt levét és az ízesített salátalevelet a kihűlt káposztára öntöm.

A káposztasalátát 1-2 óráig hűtőszekrényben tárolom, hogy az ízei jól összeérjenek. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítem.

Ezt is ajánljuk: Párolt káposzta - Katt ide!

Hasonló cikkek

Az igazi darálós keksz - Recept
Szereted a boltban kapható darálós kekszet? Itt az ideje, hogy otthon is elkészítsd a kedvenc finomságodat.
Sütőtökös lekvár - Recept
A sütőtök nem csupán erősíti az immunrendszerünket, de emellett rendkívül sok vitaminnal látja el a szervezetünket. Épp ezért érdemes belőle sokat ennünk. ...
Császármorzsa - Recept
Ez az édes fogás egy klasszikus, osztrák-magyar recept alapján készül, amit szinte mindenki szeret. Próbáld ki te is!

Szólj hozzá Te is!