Káposztasaláta

A káposzta az egyik legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp fogyasztunk. Legtöbbször pedig nem is sejtjük, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 kg fehér- vagy vöröskáposzta
  • köménymag
  • almaecet
  • cukor
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A káposztát sérült leveleitől megtisztítom, torzsáját kivágom. Ezután megmosom és vékonyan felszeletelem. Vizet forralok, amit a szeletelt káposztára öntök. Ha lehűlt, leszűröm.

Vízben köménymagot főzök. Ecettel, sóval, cukorral, vízzel jóízű salátalevelet készítek. Hozzáadom a köménymag kifőtt levét és az ízesített salátalevelet a kihűlt káposztára öntöm.

A káposztasalátát 1-2 óráig hűtőszekrényben tárolom, hogy az ízei jól összeérjenek. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítem.

Ezt is ajánljuk: Párolt káposzta - Katt ide!

Hirdetés

Hasonló cikkek

Feta-sajtos saláta recept
A különböző saláták kedvelőinek muszáj kipróbálniuk ezt a receptet, hiszen nem csak egyszerű, de nagyszerű is.
Uborkaleves recept
Nem tudod, hogy mit főzz holnap a családnak? Próbáld ki az alábbi receptet, és lepd meg vele a szeretteidet.
Pikáns gombafejek
A gombás ételeket sajnos nem mindenki szereti, annak ellenére, hogy nagyon egészséges. Próbáljuk ki ezt a receptet, és lehet, hogy még a gomba legnagyobb ellensége is ...

Szólj hozzá Te is!