Káposztasaláta

A káposzta az egyik legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp fogyasztunk. Legtöbbször pedig nem is sejtjük, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 kg fehér- vagy vöröskáposzta
  • köménymag
  • almaecet
  • cukor
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A káposztát sérült leveleitől megtisztítom, torzsáját kivágom. Ezután megmosom és vékonyan felszeletelem. Vizet forralok, amit a szeletelt káposztára öntök. Ha lehűlt, leszűröm.

Vízben köménymagot főzök. Ecettel, sóval, cukorral, vízzel jóízű salátalevelet készítek. Hozzáadom a köménymag kifőtt levét és az ízesített salátalevelet a kihűlt káposztára öntöm.

A káposztasalátát 1-2 óráig hűtőszekrényben tárolom, hogy az ízei jól összeérjenek. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítem.

Ezt is ajánljuk: Párolt káposzta - Katt ide!

Hasonló cikkek

Omlós vajkaramella - Recept
Néha mindenki vágyik egy kis édes kényeztetésre, ilyenkor tökéletes lehet az omlós, puha vajkaramella! Ezt biztosan imádni fogod!
Zöldborsókrémleves - Recept
Gyorsan elkészíthető, laktató és finom a friss zöldborsóból készült krémleves. A zsenge borsó és a fokhagyma íze remekül kiegészíti egymást, próbáld ki receptünket! ...
Mennyei citromos muffin - Recept
A muffin sosem megy ki a divatból, nyáron is ezerféle variációt alkothatunk. A citrommal nem lehet mellélőni, hiszen ezekben a hónapokban igazán népszerű ez a citrusfé...

Szólj hozzá Te is!