Káposztasaláta

A káposzta az egyik legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp fogyasztunk. Legtöbbször pedig nem is sejtjük, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 kg fehér- vagy vöröskáposzta
  • köménymag
  • almaecet
  • cukor
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A káposztát sérült leveleitől megtisztítom, torzsáját kivágom. Ezután megmosom és vékonyan felszeletelem. Vizet forralok, amit a szeletelt káposztára öntök. Ha lehűlt, leszűröm.

Vízben köménymagot főzök. Ecettel, sóval, cukorral, vízzel jóízű salátalevelet készítek. Hozzáadom a köménymag kifőtt levét és az ízesített salátalevelet a kihűlt káposztára öntöm.

A káposztasalátát 1-2 óráig hűtőszekrényben tárolom, hogy az ízei jól összeérjenek. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítem.

Ezt is ajánljuk: Párolt káposzta - Katt ide!

Hasonló cikkek

3 különleges puding recept - Nem csak édesség rajongóknak
A csoki- és a vaníliapuding a két legalapvetőbb változata ennek az isteni desszertnek. Ha valami különlegesebbre vágysz, akkor próbáld ki az alábbi recepteket. ...
Gyömbéres forró csoki - Recept
A hűvösebb márciusi napokon jól esik kézbe fogni és meginni egy-egy forró csokit. A következő gyömbéres verzió különleges ízvilágával a kedvünket is feldobja majd. ...
Gyömbéres kávé - Recept
A kávékedvelők már nem elégednek meg egy sima eszpresszóval, hanem vágynak a különlegességekre, mint például erre a gyömbéres finomságra.

Szólj hozzá Te is!