Káposztasaláta

A káposzta az egyik legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp fogyasztunk. Legtöbbször pedig nem is sejtjük, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.
A káposztát sérült leveleitől megtisztítom, torzsáját kivágom. Ezután megmosom és vékonyan felszeletelem. Vizet forralok, amit a szeletelt káposztára öntök. Ha lehűlt, leszűröm.
VÃzben köménymagot fÅ‘zök. Ecettel, sóval, cukorral, vÃzzel jóÃzű salátalevelet készÃtek. Hozzáadom a köménymag kifÅ‘tt levét Ã
Hozzávalók
-
1 kg fehér- vagy vöröskáposztaTetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - köménymag
- almaecet
- cukor
- só
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A káposztát sérült leveleitől megtisztítom, torzsáját kivágom. Ezután megmosom és vékonyan felszeletelem. Vizet forralok, amit a szeletelt káposztára öntök. Ha lehűlt, leszűröm.
Vízben köménymagot főzök. Ecettel, sóval, cukorral, vízzel jóízű salátalevelet készítek. Hozzáadom a köménymag kifőtt levét és az ízesített salátalevelet a kihűlt káposztára öntöm.
A káposztasalátát 1-2 óráig hűtőszekrényben tárolom, hogy az ízei jól összeérjenek. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítem.
Ezt is ajánljuk: Párolt káposzta - Katt ide!





























