Káposztasaláta

A káposzta az egyik legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp fogyasztunk. Legtöbbször pedig nem is sejtjük, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 kg fehér- vagy vöröskáposzta
  • köménymag
  • almaecet
  • cukor
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A káposztát sérült leveleitől megtisztítom, torzsáját kivágom. Ezután megmosom és vékonyan felszeletelem. Vizet forralok, amit a szeletelt káposztára öntök. Ha lehűlt, leszűröm.

Vízben köménymagot főzök. Ecettel, sóval, cukorral, vízzel jóízű salátalevelet készítek. Hozzáadom a köménymag kifőtt levét és az ízesített salátalevelet a kihűlt káposztára öntöm.

A káposztasalátát 1-2 óráig hűtőszekrényben tárolom, hogy az ízei jól összeérjenek. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítem.

Ezt is ajánljuk: Párolt káposzta - Katt ide!

Hirdetés

Hasonló cikkek

Gulyásleves - Recept
A gulyásleves nem csak hazánkban, hanem külföldön is nagy rajongótábornak örvend, így gondoltuk ma ennek az isteni levesnek a receptjét osztjuk meg.
Gundel palacsinta - Recept
A híres-neves Gundel étterem talán egyik leghíresebb receptje a Gundel palacsinta. Elkészítése nem kíván meg semmilyen varázslatot, és desszertként fogyasztva méltó be...
Grízgaluska - Recept
Egy húsleveshez a grízgaluska nagyon jó választás. Most egy olyan receptet mutatunk, ami garantáltan sikerülni fog.

Szólj hozzá Te is!