Káposztasaláta

A káposzta az egyik legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp fogyasztunk. Legtöbbször pedig nem is sejtjük, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 kg fehér- vagy vöröskáposzta
  • köménymag
  • almaecet
  • cukor
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A káposztát sérült leveleitől megtisztítom, torzsáját kivágom. Ezután megmosom és vékonyan felszeletelem. Vizet forralok, amit a szeletelt káposztára öntök. Ha lehűlt, leszűröm.

Vízben köménymagot főzök. Ecettel, sóval, cukorral, vízzel jóízű salátalevelet készítek. Hozzáadom a köménymag kifőtt levét és az ízesített salátalevelet a kihűlt káposztára öntöm.

A káposztasalátát 1-2 óráig hűtőszekrényben tárolom, hogy az ízei jól összeérjenek. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítem.

Ezt is ajánljuk: Párolt káposzta - Katt ide!

Hirdetés

Hasonló cikkek

Zöldséges lasagne - Recept
A legkedveltebb olasz ételek egyike a lasagne. Rengeteg féle elkészítési módja ismert. Mi most egy különleges, könnyű receptet választottunk.
Ráckrumpli - Recept
Aki azt hiszi, hogy burgonyával nem lehet mást készíteni, mint pürét vagy sült krumplit, az most megtudhatja, hogy nagyot tévedett.
A tökéletes sült libamáj - Recept
Márton nap ősidők óta a téli évszak első napja a naptárban, így nagy lakomákat rendeztek, hogy a következő esztendőre is jó legyen a termés .

Szólj hozzá Te is!

Irány Párizs!