Káposztasaláta

A káposzta az egyik legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp fogyasztunk. Legtöbbször pedig nem is sejtjük, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 kg fehér- vagy vöröskáposzta
  • köménymag
  • almaecet
  • cukor
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A káposztát sérült leveleitől megtisztítom, torzsáját kivágom. Ezután megmosom és vékonyan felszeletelem. Vizet forralok, amit a szeletelt káposztára öntök. Ha lehűlt, leszűröm.

Vízben köménymagot főzök. Ecettel, sóval, cukorral, vízzel jóízű salátalevelet készítek. Hozzáadom a köménymag kifőtt levét és az ízesített salátalevelet a kihűlt káposztára öntöm.

A káposztasalátát 1-2 óráig hűtőszekrényben tárolom, hogy az ízei jól összeérjenek. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítem.

Ezt is ajánljuk: Párolt káposzta - Katt ide!

Hasonló cikkek

Szilvás muffin rummal - Recept
Kipróbálnál egy újabb süteményt? Szívből ajánljuk a könnyen elkészíthető muffint, ezúttal szilvával, fahéjjal és rummal ízesítve!
Citromos-gyömbéres zöld tea jéggel - Recept
Ha imádod a teát, de a nyári melegben nem esik jól a forró ital, könnyedén elkészítheted a jeges alternatívát is. Receptünkben a gyömbéres zöld tea alapját mutatjuk be...
Egyszerű sajtmártás - Recept
Krumplihoz, rizshez, tésztához, vagy akár sós ropogtatnivalókhoz is kiváló ez az egyszerűen elkészíthető sajtos mártás.

Szólj hozzá Te is!