Rákóczi túrós lepény
Ha imádjuk a túróból készült süteményeket, de nem akarunk mindig túrótortat enni, akkor kóstoljuk meg a Rákóczi túrós lepényt.
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz)
- omlós tészta 30 dkg lisztből
- piskótatészta 2 tojásból
A töltelékhez
- 60 dkg félzsíros tehéntúró
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- ½ csomag vaníliás cukor
- 6 dkg mazsola
A díszítéshez
- 1 púpozott evőkanál porcukor
- 30 dkg sárgabarackíz
Elkészítés
Omlós tésztából 4-5 mm vastag lapokat készítek és kisütöm őket.
Töltelék készítése: a túrót áttöröm, majd hozzákeverem a többi anyagot. Amikor a kisütött linzertészta kihűlt, a tölteléket egyenletesen rákenem.
Piskótatésztát készítek 2 tojásból. Ezután zsírpapírból zacskót készítek, kivágom a végét, és a piskótatésztát beletéve, rácsokat nyomok a túróréteg tetejére.
A réteges tésztát 160-180 fokos előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt kisütöm. Felszeletelés után vaníliás porcukorral meghintem, majd a rácsok közé zsírpapírból készített zacskóból sárgabaracklekvárt nyomok, ezzel díszítem.
Ezt is ajánljuk: Fahéjas almás lepény - Katt ide!