Fahéjas almás lepény

Ebben az időszakban az almás, de legfőképpen fahéjas ételeknek nagyon örül. A karácsony elképzelhetetlen ezek nélkül.

Hozzávalók

A tésztához

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    40 dkg liszt
  • 1 kocka margarin (250 g)
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 50 g élesztő
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só

A töltelékhez

  • 10 alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 ek. zsemlemorzsa

A kenéshez

  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk, pici cukrot adunk hozzá, és várjuk, hogy felfusson. A lisztet, a margarinnal eldörzsöljük, majd az élesztős tejjel, csipet sóval, és a tojássárgájával jól összedolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, és 1 óráig pihentetjük.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd rendesen kinyomkodjuk. Fahéjat, cukrot, zsemlemorzsát keverünk hozzá. A tészta felét, kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, rátesszük az almás keveréket, majd a maradék tésztát is kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket. Felvert tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk, majd mehet az előmelegített sütőbe. 200 fokon kb. 30 percig sütjük.

Ezt is ajánljuk: Diós és mákos bejgli - Katt ide!

Fotó: two-taste-buds.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.