Háromsajtos padlizsántekercs - Csőben sült nyári finomság

Szeretnél egy húsmentes napot tartani? Van otthon padlizsán? Akkor készítsd el a következő receptet! Garantáltan megnyalod utána mind a 10 ujjad!

Hozzávalók

A padlizsánhoz

  • 2-3 padlizsán
  • 1 ek olívaolaj
  • 350 ml paradicsomszósz
  • fél csésze mozzarella

A töltelékhez

  • 420 g morzsolt ricotta
  • fél csésze aprított mozzarella
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • 1 felvert tojás
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A padlizsánt vágjuk hosszában 12 szeletre. Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és serpenyőben 1-2 perc alatt süssük át mindkét oldalát. Tegyük félre a megpuhult szeleteket. A töltelék hozzávalóit keverjük el, a paradicsomszószt pedig öntsük a tepsi aljába. A padlizsánszeletekre kanalazzunk a töltelékből, majd óvatosan tekerjük fel mindet. A tekercseket helyezzük a paradicsomszószra, a tetejére pedig reszeljük a mozzarellát. 190 fokos sütőben süssük készre.

Fotó: forealslife.com

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...