Rakott padlizsán

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
3 nagy vagy 4 kisebb-karcsúbb padlizsán
  • 8-10 db kápia paprika
  • 1 üveg fehér pesto
  • olívaolaj, amennyit a készítés, tepsi kikenés felvesz
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2-3 kk. őrölt paprika
  • szárított majoranna, oregano, bazsalikom, rozmaring
  • 20-25 dkg már kissé száraz reszelni való kemény sajt
  • Elkészítés

    A kápiákat kicsumázzuk, minél kevesebb mag maradjon benne. Fél cm-es karikákra vágjuk. Kevés olajon alaposan átsütjük/”grillezzük”. Jó, ha a szélük kicsit megpörkölődik. Félretesszük.

    A padlizsánok végeit levágjuk, héjukat nem szabad eltávolítani. Fél-egy cm magas karikákra vágjuk, és kissé ferdén egymásra fektetve sorokban betesszük őket a kiolajozott tepsibe. Olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a szárított fűszereket, a pestót és az őrölt pirospaprikát. Annyit készítsünk belőle, hogy elég legyen a padlizsánkarikák megkenéséhez. A már kész kápiákat a padlizsánszeletek közé szórjuk. Sütőbe tesszük, légmentesen fóliával lefedve kezdjük kb. 160 fokon sütni 15 percig, majd a fóliát eltávolítva további 15-20 percig, amíg a padlizsán jól megpuhul, átsül.

    Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Jól illik hozzá fehér (kerekszemű rizottó-) rizs rizibizinek elkészítve, vagy olajon párolt spenóttal elkeverve.

    Oldalak

    Szólj hozzá Te is!