Prézlis sültbab

A bab nem tartozik az emberek kedvenc ételei közé, de ha kipróbálod az alábbi receptet, akkor biztosan megszereted.
Hozzávalók 2 személyre
-
½ kilós babkonzerv (vese, tarka)Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 20 dkg cheddar sajt
- 1 (450 g-os) hámozott paradicsomkonzerv levével
- só, fehérbors, friss/morzsolt kakukkfű, babérlevél-(por)
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
Kibontjuk a babakonzervet, levétől leszűrjük, nem használjuk fel. Két evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk a nagyobb kockákra vágott hagymát. Beletesszük a paradicsomkonzervet és a leszűrt babot. Addig főzzük, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet/port. Ha megpuhult a hagyma, levesszük a tűzről.
Laposabb sütőtálat/tepsit olívaolajjal alaposan kikenünk, jusson a szélére is, és jól megszórjuk zsemlemorzsával a szélén is. Az egész masszát beleborítjuk a kikent tepsibe, és a tetejére reszeljük a cheddar- vagy parmezánsajtot. Ezután ismét alaposan megszórjuk zsemlemorzsával, és egy-két ek. olajjal meglocsoljuk. Betesszük a nem előmelegített sütőbe, és 180-200 fokon 20-30 percig sütjük, hogy megpiruljon a teteje. Ezután tálaljuk.
Fotó: chefbikeski.com




























