Pikáns ízvilág - Ecetes szilvalekvár

Az egyik kedvencének számító szilvából nem csak a nagyi receptje szerint készülhet lekvár, hisz egy kis csavart is vihetünk a dologba, hogy még különlegesebb legyen a finomság.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    2 kg szilva
  • 1 dl ecet
  • 1 kg cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • gyömbér

Elkészítés

Mosd meg és magozd ki a szilvát, majd vágd félbe a szemeket. Egy lábasba öntsd bele az ecetet, majd szórd rá a szilvát és a cukrot is és pihentesd így egy éjszakán át. Másnap tedd fel főni az alapanyagokat, de csak vészhelyzetben keverd meg. 4 óra főzés után már kész is a lekvár, amit tölts üvegekbe, köss le és legalább egy napig hagyd száraz dunsztban.

Extra tipp

Ha kísérletezős kedvedben vagy, akkor bátran próbáld ki azt is, hogy egy kevés fahéjat, szegfűszeget vagy gyömbért adsz a keverékhez, hogy még egyedibb és különlegesebb ízvilág legyen a végeredmény.

Fotók: seedtostove.files.wordpress.com, savorysweetlife.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...