Rakott karfiol - Laktató és nagyon finom

A rakott ételek általában nagy sikert aratnak a vendéglátók körében, hiszen nem csak, hogy egyszerű elkészíteni őket, nagyon laktatóak. Ennek ellenére sokaknak annyira ízlik, hogy nem bírják repetázás nélkül.

Hozzávalók

  • 2 fej karfiol
  • 1/2 kg darált hús
  • 1 zacskó gyorsrizs
  • olaj
  • vöröshagyma
  • bors
  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés
Készítsünk pörköltalapot: a hagymát olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst. Ezután jöhet bele a só és a bors, ízlés szerint egyéb fűszerek. Eközben főzzük ki a rizst. A karfiolt enyhén sós vízben főzzük meg, de csak annyira, hogy a torzsája megpuhuljon. Szűrjük le, majd mikor minden kész, következhet a rétegezés. Egy hőálló edénybe helyezzünk bele egy adag karfiolt, erre egy réteg darált húst, majd tejfölt, rizst, és kezdjük előről. A legtetejére reszelt sajt kerüljön. 175 fokon, nagyjából 20-25 percig süssük.

Oldalak

Lifestyle
Az Oroszlán izgalmas híreket hall egy női ismerősétől. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Kos egy nagy lehetőség előtt áll. Heti horoszkóp. III.21. - IV.20. Kos Ezen a héten lehetőséget kapsz arra, hogy meghozz egy régóta halogatott döntést. A csillagok segítenek abban, hogy...
Sztárok
A legendás magyar színésznek két gyermeke született: Lili 1995-ben, míg Marcell egy évvel később, 1996-ban látta meg a napvilágot.