Recept

Krémes és ropogós: Rakott csirkés tészta gazdagon

A rakott ételeknél nincs finomabb! Mi is nagyon gyakran készítünk ilyet, egyszerűen imádjuk mindet! Cikkünkben ezúttal egy tésztás verzió receptjét mutatjuk meg. Olvasd el és próbáld ki!

Hozzávalók

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • 200 g fettuccine tészta
  • 6 ek vaj
  • 3 ek liszt
  • 400 ml alaplé
  • ½ csésze tejszín
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • 1,5 csésze főtt csirkehús
  • ½ csésze aszalt paradicsom
  • 2 szelet ropogósra sült bacon
  • 3 ek reszelt parmezán

Elkészítés

A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, majd csepegtessük le. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet és az alaplevet. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a tejszínt és szórjuk bele a reszelt sajtot. Adjuk hozzá a felaprított csirkehúst, a paradicsomot és a bacont. Keverjük el a tésztával és az egészet öntsük át egy tepsibe. A tetejére szórjunk még 3 evőkanál reszelt sajtot és 30 perc alatt süssük készre.

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Szűz előre tudni fogja, mikor és hogyan csináljon pénzt. Heti horoszkóp.
Sztárok
Évek óta keringenek pletykák arról, hogy Vilmos herceg és Katalin házassága mögött jóval szigorúbb megállapodás áll, mint azt bárki gondolná. Most pedig ismét előkerült két különös pont, amelyekhez...
Sztárok
Michelle Pfeiffer neve évtizedeken át egyet jelentett a szépséggel, a tehetséggel és a filmsztárok valódi aranykorával. Ma pedig, 67 évesen is olyan kisugárzása van, amelyet egyszerűen nem lehet...
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...