Az igazi Rákóczi túrós - Klasszikus finomság

A Rákóczi túrós egy klasszikus magyar sütemény, amely elkészítési módját illik ismernie minden háziasszonynak. Ha még nem próbáltad, itt az ideje! Íme, a receptje!

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojássárgája

A tetejére

  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg porcukor

Elkészítés

A lisztet, a sütőport, a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt citromhéjat gyúrjuk tésztává. Egy órán át pihentessük hűtőben, közben pedig készítsük el a tölteléket: a tojássárgáját verjük fel a cukorral, majd keverjük hozzá a kissé áttört túrót. Ekkor vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd nyújtsuk nagyjából 1 centiméter vastagságúra. Tegyük le egy tepsi aljára és 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg kissé rózsaszínű nem lesz. Ha kivettük a sütőből, szórjuk meg zsemlemorzsával és egyengessük el rajta a túrós tölteléket. Tegyük vissza a sütőbe, majd ha megsült, a sütemény tetejére tegyük a tojásfehérjéből és a porcukorból készített habot. Pár percre tegyük vissza a sütőbe, ne sokáig, csak addig, amíg kissé meg nem szárad a tetején a hab.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cookingrookie.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Bár a király a friss fotók alapján rákbetegségéhez képest látszólag nagyszerűen érzi magát, a palota forrásai szerint épp ennek az ellenkezője igaz a 75 éves uralkodóra.
Fashion&Beauty
Április 27-én szombaton rendezték meg a Perwoll Fenntartható Divat Nap-ot a Magyar Nemzeti Múzeumban, melynek keretén belül divatbemutatókon, kerekasztal beszélgetéseken, és izgalmas kiállításokon...
Lifestyle
A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.