Püspökkenyér - Az egyik legegyszerűbb karácsonyi sütemény

A püspökkenyér egy hagyományos karácsonyi sütemény az ünnepekre. Ha nehéznek hitted az elkészítését, görgess lejjebb és mutatjuk a tuti a receptet, így nagyon egyszerű lesz! Sütésre fel!

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg durvára vágott dió
  • 14 dkg mazsola
  • 14 dkg aszalt gyümölcs
  • 14 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin

Elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket keverjük el a liszttel, olvasszuk fel a margarint, majd öntsük rá az előzőekre. A tojás sárgáját és a cukrot keverjük habosra és adjuk hozzá a tésztához. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tésztába. Öntsük a masszát zsírozott, lisztezett őzgerincformába és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük. Tegyük félre egy kis időre, de mielőtt teljesen kihűlne, borítsuk ki egy vágódeszkára. Szeleteljük fel és tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: pinterest.com

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás