Pizzás perec - Házi rágcsa
Tökéletes kombináció, hiszen senki nem tud ellenállni sem a pizzának egy jó film mellett, sem pedig egy finom perecnek egy kirakodóvásár alkalmával.
Hozzávalók
- 45 dkg kenyérliszt
- 225 ml langyos tej
- 2 teáskanál szárított élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál pizzaszósz
Elkészítés
Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd bedagasszuk egy enyhén lisztezett deszkán. Letakarjuk egy konyharuhával, hogy a melegben duplájára nőjön. Ezután kinyújtjuk és hosszában hat részre osztjuk, majd csíkokra vágjuk. A csíkokat megkenjük pizzaszósszal, de körben a szélét hagyjuk ki. Rászórunk sajtot, majd a felszeletelt szalámit vagy akármilyen húst. A csíkok tetejénél és a két szélénél a tésztát bevizezzük. Feltekerjük, majd megnyomkodjuk körben. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és perec alakúra formázzuk. Ha készen vagyunk, letakarjuk konyharuhával. Begyújtjuk a sütőt, és amíg melegszik, addig a tészta ismét pihen. Ezután megkenjük a perec tetejét felvert tojással és sajtot szórunk rá. 180 fokon pirosra sütjük.
Remek reggeli, tízórai és uzsonna egyaránt! Kóstold meg a klasszikus perec receptünket is!