Perec - Tökéletes rágcsa

Egy otthoni partira tökéletes választás lehet egy kis perec. Az apró falatok tökéletes választásnak bizonyulnak, akár filmnézés közben is.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g búzaliszt
  • 3 dl tej
  • 7 g instant élesztőpor
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 2 teáskanál só
  • 3 evőkanál étolaj

A főzéshez:

  • 1.5 evőkanál szódabikarbóna
  • 1.5 l víz

A kenéshez:

  • 1 db tojás
  • A díszítéshez:
  • Szezámmag/ sajt/ olvasztott csoki

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép segítségével megdagasztjuk, leállítjuk a programot, majd 10 percig állni hagyjuk a tésztát. Előkészítünk két nagyméretű tepsit és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A viszonylag kemény, rugalmas tésztát deszkán átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk. Kb. 55 cm hosszú kígyókat készítünk, és perecformára hajtjuk.
Egy nagyobb lábasban, a szódabikarbónás vizet felforraljuk. A pereceket egy szűrőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe tesszük és mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzzük, majd kiemeljük, és a tepsibe helyezzük. 15 percet pihentetjük őket.
Közben elkészítjük a sós öntetet: a lisztet, a sóval és annyi vízzel keverjük el, hogy tejföl sűrűségű legyen. A pereceket megkenjük a felvert tojással, ízlés szerint meghinthetjük napraforgómaggal, vagy szezámmaggal. 210 fokon 12 percig sütjük. A 12 perc után a félig megsült pereceket meglocsoljuk az öntettel, majd visszatesszük a sütőbe még 4-5 percre.

Kihűlve fogyasztható!

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...