Piskótatekercs
A piskótatekercset a legtöbben lekvárral vagy nutellával szeretik. Egy a lényeg, hogy ehessünk belőle.
Hozzávalók (egy tekercshez)
- 4 tojás
- 80 g liszt
- 80 g cukor
- 2 evőkanál víz
- 1 csipet só
Elkészítés
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sót és fokozatosan adagolva hozzákeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojásfehérjéket is és óvatosan beleforgatom a tésztába. Ekkor sütőpapírt teszek a tepsi aljára, belesimítom a masszát. 180 fokon, középen, légkeverés nélkül sütöm kb. 10-13 percet, ha szép aranybarna a teteje, kiveszem. Még melegen egy konyharuhára fordítom (fejjel lefelé) a piskótát és lehúzom róla a papírt (könnyen lejön). Ezután a konyharuha segítségével feltekerem szorosan. Amikor kihűlt, óvatosan kitekerem, megkenem lekvárral, majd újból feltekerem.E
Ezt is ajánljuk: Fahéjas almás lepény - Katt ide!
Fotó: fahejaspate.blogspot.com