Pirított leves kolbásszal

A hagyományosabb magyar konyha, illetve a kolbász szerelmeseinek ideális vasárnapi leves lehet, tartalmasabb húsos, vagy könyebb második fogás mellé is passzol.

A hagyományosabb magyar konyha, illetve a kolbász szerelmeseinek ideális vasárnapi leves lehet, tartalmasabb húsos, vagy könyebb második fogás mellé is passzol.

Hozzávalók

  • 3 marék tarhonya
  • 2 db nagyobb krumpli, vagy 3 db kisebb
  • 2 db sárgarépa
  • egy fél szál szál parasztkolbász
  • egy leveskocka
  • egy kávéskanál őrölt pirospaprika
  • olaj, víz
  • kevés zöldpetrezselyem

Elkészítés

A tarhonyát kevés olajon kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát, majd a leveskockát és a pirospaprikát. Kicsit hagyjuk főni, majd később a felkockázott krumplit is hozzátesszük, meg a zöldpetrezselymet, a kolbászt pedig csak akkor dobjuk rá, ha már a krumpli is majdnem teljesen megfőtt.

Tipp: A tarhonyát lehet hagymában megforgatva is pirítani.

Próbáld ki a zöldborsó krémlevest is!

Oldalak

Sztárok
Zsurzs Kati, a népszerű magyar színésznő 1993-ban távozott a Thália Színházból: a teátrum vezetését ekkor vette át Törőcsik Mari és Schwajda György, s a két színházi nagyágyú úgy ítélte meg, hogy a...
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!