Pénztárcabarát bolognai - Észre sem veszed, hogy nincs benne hús!

A csicseriborsó nem csak kiemelkedően gazdag fehérjékben, de tökéletes magnézium, kalcium és foszfor forrás, így a csontjaidnak és az izmaidnak szükséges anyagokat is tartalmazza. A hummusz és a falafel alapanyaga is ez a krémes, babhoz hasonló ízű növény, amit minden vegánnak és diétázónak meg kellene ismernie. 

​Hozzávalók:

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 répa. kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy bögre csicseriborsó
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • fél kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál piros édes fűszerpaprika (ízlés szerint több is lehet)
  • fél kávéskanál rozmaring
  • 1 kisebb konzerv sűrített paradicsom
  • apróra vágott aszalt paradicsom ízlés szerint
  • csipetnyi ételízesítő vagy só
  • csipetnyi bors
  • 300 g durumtészta

A tésztát tegyük olajos, sós forró vízbe és főzzük készre. A hagymát vágjuk apró darabokra majd forró olajban dinszteljük, míg áttetszővé nem kezd válni. Vigyázztunk, nehogy megégjen! Ha szárított csicseriborsóthasználunk, előző este áztassuk vízbe úgy, hogy az teljesen ellepje. Ha konyhakész konzerves csicseriborsót vettünk, azt elég átöblítenünk. Mixerben készítsünk belőle durva pépet, vagy villával is szétnyomokdhotjuk. Nem kell teljesen simára pépesíteni, izgalmasabb, ha kicsit nagyobb darabkák is alakítják a textúrát. A megdinsztelt hagymához öntsük hozzá az összeszúzott csicseriborsót, majd 10-15 percig hagyjuk főni. Az apróra vágott fokhagymát csak ezek után adjuk hozzá, hiszen az különben hamar megég. A sűrített paradicsom és a szárított paradicsom is hozzákerülhet, majd a fűszereket adjuk hozzá. újabb 15 perc főzés után, gyakori kevergetés mellett elkészül. A frissen elkészült tésztával tálaljuk! Díszíthetjük friss bazsalikommal, növényi sajttal, vagy ha nem vegán fogásként akarjuk elkészíteni, akkor parmezánnal vagy trappistával is! Jó étvágyat!

Ha mindig meggyűlik a bajod a hagymaaprítással, lapozz tovább!

fotókredit: anunrefinedvegan.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!