Pavlova torta - Habkönnyű csábítás

Ez egy nagyon látványos desszert. Igazán habkönnyű, szinte nem is érezzük, hogy esszük. Melegen a legjobb, hiszen ekkor még kívül ropogós, belül pedig nagyon puha.

Hozzávalók 1 tortához:

A "tészta" részhez:

  • 4 db tojásfehérje
  • 300 g kristálycukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 4 g étkezési keményítő
  • 40 g kakaópor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • Fél citrom

A díszítéshez:

  • Gyümölcsök ízlés szerint (legjobb a savanykás)
  • 200 ml habtejszín

Elkészítés:
Egy nagy keverőtálat kikenünk a citrommal, majd felverjük benne a tojásfehérjéket. Habosítás közben apránként hozzáadjuk a kristálycukrot is. Mikor már kemény a tojáshab, belekeverjük az ecetet, a keményítőt, a kakaóport, és a fahéjat. Sütőpapírból 20 cm-es kört vágunk, ezt tepsire tesszük, majd a papírra halmozzuk a habot.180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, majd egyből lejjebb állítjuk a hőfokot 150 fokra. Légkeveréssel, kb. 75 perc alatt készül el. A pavlova tortát félig nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni. Ha teljesen kihűlt ráhalmozzuk a habbá vert tejszínt és friss gyümölccsel dekoráljuk. Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha tünemény.

Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...