Pásztortarhonya egy kicsit másképp - A kísérletező kedvűeknek

Néhány héttel ezelőtt már megosztottuk veletek a pásztortarhonya elkészítési módját. Aki azonban hajlandó arra, hogy eltérjen a hagyományos recepttől, és minden földi jóval felturbózza ezt az isteni magyaros fogást, az jól figyeljen! Íme, a pásztortarhonya egy kicsit másképp!

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 1 szál parasztkolbász
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 50 dkg tarhonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál pirospaprika

Elkészítés

Első lépésként pirítsuk meg a szalonna felét, és dinszteljük meg rajta a hagymát. Tegyük rá a zúzott fokhagymát, a felaprított paprikát, a paradicsomot és a csípős paprikát, és pároljuk 8-10 percig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá köménymagot. Pár percig hagyjuk, hogy a keverék felpiruljon, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje.

Egy másik edényben süssük föl a szalonna másik felét, majd pirítsuk meg rajta a tarhonyát. Ha a hús már puha, akkor keverjük össze a tarhonyával, tegyük bele a felkockázott burgonyát és a felkarikázott kolbászt, és főzzük finomra. Bár az elpárolgó vizet egy kicsit mindig pótolnunk kell, törekedjünk arra, hogy mire minden megpuhul, addigra ne maradjon az ételen sok lé.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: pinterest.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!