Párolt lilakáposzta, a tökéletes köret - Recept

Szárnyasok mellé, tökéletes köret lehet a lilakáposzta, de valójában majdnem bármihez fogyaszthatjuk. Lássuk, hogy készíthetjük el!

Hozzávalók

  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 4 ek. cukor
  • ecet
  • kömény
  • egy kevés olaj

Elkészítés

A megtisztított káposztát és lilahagymát felcsíkozzuk. A káposztát megsózzuk, majd 20 percig állni hagyjuk. Olajat öntünk egy fazékba, és a cukor karamellizálása után a káposztát és a lilahagymát is belekeverjük. Sózzuk, beleszórjuk a köményt, és hozzáadunk 3 evőkanál ecetet. Végül jöhet bele a vörösbor. Ezután jól elkeverjük, és lassú tűzön, fedő alatt nagyjából 45 perc alatt puhára pároljuk. Néha-néha keverjük meg! Sültek mellé köretként tálaljuk!

Ha szívesen kipróbálod a receptet, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: imperfectcook.wordpress.com

Oldalak

Utazás
A legendás festmény előtt évek óta túlzsúfoltság van.
Lifestyle
Az átalakult Twitter és az X került reflektorfénybe egy felhívás kedvéért, ami ugyebár Elon Musk tulajdona. Aki kitalálta a poént, azt Musk akár fel is veheti a marketing csapatába.
Lifestyle
Bár jó ötletnek tűnhet az erős, zsíroldó hatású mosogatószerrel áttörölni bizonyos felületeket, hogy eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket, lehet, hogy akár végleg tönkretesszük vele az adott...