Parmezános-petrezselymes gofri - Tökéletes sós nasi hétvégére

Mindjárt itt a hétvége, és ha esetleg nincs programod, van egy tippünk: fogj egy jó könyvet és olvass, esetleg ülj be a tévé elé és nézz meg egy izgalmas filmet! Ehhez pedig jól esik egy sós rágcsálnivaló, amelyre tökéletes megoldás a következő recept. Ezt a parmezános-petrezselymes gofrit egyszerűen ki kell próbálnod!
Hozzávalók
- 2 csésze liszt
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
- 1 és 1/2 csésze tej
- 3/4 csésze reszelt parmezán
- 2 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 100 g olvasztott vaj
- 1 marék friss petrezselyem apróra vágva
Elkészítés
A lisztet keverjük el a sóval és a borssal, majd tegyük félre. Egy másik tálban villával verjük fel a tojássárgáját a tejjel és a parmezánnal. Ehhez adjuk hozzá lassan a lisztes keveréket, majd az olvasztott vajat, végül pedig forgassuk bele a felvert tojásfehérjét és az apróra vágott petrezselymet is. Ezt a tésztát adagoljuk bele az előmelegített gofrisütőbe és süssük ropogósra.