Parmezános gombakrémleves

Ez a melegen gőzölgő, lágy, tejszínes ízű, parmezánnal megbolondított gombaleves mindig jól esik. Finom ízével minden ebédet feldob.

Hozzávalók

  • 1 kg gomba
  • csipetnyi só és bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • fél dl fehérbor
  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg parmezán

Elkészítés

A megtisztított gombákat és a meghámozott hagymát vagdossuk apróra, és olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a lisztet, hígítsuk a borral, és ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük kb. 15 percen keresztül. Adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel még egyszer. Miután levettük a gázról, keverjük hozzá a reszelt parmezánt, majd mindezt turmixoljuk össze.

Egy kevés parmezánnal megszórva tálaljuk.

Kóstold meg a paradicsomos-gombás pennét!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!